• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
Regenwatersysteem inclusief douchen

Hoe kan ik regenwater gebruiken?

12 juni 2019

Hoe kan ik regenwater gebruiken? We geven u graag advies over deze vraag die door steeds meer Nederlanders wordt gesteld. In Nederland zijn we er niet aan gewend, maar in de meeste landen is het heel gewoon om regenwater te gebruiken. Regenwater is zacht, schoon en gratis. Het gebruik daarvan is eigenlijk heel eenvoudig, U kunt...
block-6

Waterplan voor waterneutraal, klimaatbestendig gebouw

12 juni 2019

We worden ons steeds bewuster van het belang van water, vaak ingegeven door overlast van regenwater als gevolg van klimaatverandering. Vooral binnen steden is er veel aandacht voor vernieuwing van het watersysteem met als doel om de stad klimaatbestendig te maken.
20170505_150700_resized

Oplossing voor opslag regenwater binnenstedelijk

12 juni 2019

Regenwater zorgt met name in steden voor overlast. Daar is immers veel bebouwing en verharding aanwezig, zodat regenwater nauwelijk de kans krijgt om in de bodem te zakken. Bij hevige regenbuien kan vervolgens de riolering het vaak niet aan om snel genoeg het regenwater af te voeren met als gevolg....
20508074_l

Bespaar waren bij het douchen

12 juni 2019

Water besparen bij het douchen, dat willen de meeste mensen graag. Wij weten hoe. Bijna de helft van je waterverbruik gaat op aan douchen. Wat is er dan nog mooier om daarop te kunnen besparen en ook nog eens te kunnen genieten van een wellness douche?
Infiltratiekratten in de achtertuin

Infiltratiekratten zelf aanleggen

12 juni 2019

De familie Kapteijns bouwt in Teteringen aan een mooie toekomst met een fraaie nieuwe woning. Van de gemeente zijn zij verplicht om het regenwater af te koppelen. 
Waterschaarste

Waterschaarste wereldwijd groter dan gedacht

12 juni 2019

Wereldwijd hebben vier miljard mensen minstens een maand per jaar last van ernstige waterschaarste. Dat concludeert waterprofessor Arjen Hoekstra van de Universiteit Twente na uitgebreid en uniek onderzoek. De waterschaarste is groter dan tot nu toe gedacht. 
Drinkend kind

Gebrek aan zoet water serieuze bedreiging Nederlandse economie

12 juni 2019

Naast de strijd tegen het zoute zeewater moet Nederland zich opmaken voor de strijd vóór het zoete water. Als we niet flink investeren, zal er voor de industrie te weinig zoet water beschikbaar zijn. De bloembollenteelt en de fruitteelt krijgen het dan moeilijker, net als bierbrouwers, metaalverwerkers en andere bedrijven die veel water gebruiken.
Grijs water systeem

Hoe kan ik grijs water gebruiken

12 juni 2019

Grijs water wordt door veel mensen genoemd om aan te geven dat ze regenwater willen gebruiken. Maar dat klopt niet, want grijs water is de term voor het water dat afkomstig is van douchen en wassen. Het is slechts licht verontreinigd en daarom heel geschikt om nog een keer te gebruiken.