• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
Regenwatersysteem voor duurzame woning

Hoe kan ik regenwater gebruiken?

12 juni 2019

Regenwater zacht, schoon en gratis. U kunt dit heel goed gebruiken zowel particulier als zakelijk. Regenwater is erg geschikt voor vrijwel alle toepassingen zoals toiletspoeling, wasmachine, schoonmaak en buitengebruik. Maar wist u dat u met regenwater ook heerlijk kunt douchen. Bedrijven kunnen bovendien regenwater erg goed gebruiken voor bedrijfsprocessen.
Infiltratiekratten voor regenwater

Hoe kan ik regenwater infiltreren

12 juni 2019

Met infiltratie van regenwater wordt bedoeld dat dit in de grond terecht komt en niet in de riolering. Regenwaterinfiltratie is eigenlijk heel gemakkelijk. U kunt eenvoudig een aantal infiltratiekratten ingraven in uw tuin. Daarmee maakt u als het ware een holle ruimte onder de grond, waarin het regenwater tijdens een regenbui opgevangen kan worden.
Aqualoop

Waterschaarste maakt hergebruik afvalwater noodzakelijk

11 juni 2019

Zoet water is schaars en zal op veel plekken in de wereld alleen maar schaarser worden. Een oplossing? Het hergebruik van afvalwater. Maar dat idee klinkt bij een hoop mensen nog vies in de oren, blijkt uit onderzoek van KWR Watercycle Research Institute. Werk aan de winkel dus.
Aqualoop

Besparen op kosten van afvalwater

11 juni 2019

Wist u dat de maatschappelijke kosten van de afvalwaterzuivering schikbarend hoog zijn? We kunnen hierop heel makkelijk besparen door regenwater te gebruiken in plaats van dit af te voeren naar de zuivering. En door afvalwater te hergebruiken..
Infiltratie regenwater

Particulier afkoppelen de beste methode

11 juni 2019

In een brief aan de Tweede Kamer pleit Stichting Rioned voor het afkoppelen van regenwater op particulier terrein. Dit levert de laagste maatschappelijke kosten op. De zuiveringskosten kunnen daardoor met tientallen procenten omlaag. 
PillarTap_Sensor_Grey_Water_Wide

Revolutionaire kraan bespaart 90% op drinkwater

11 juni 2019

Met een slimme technologie maakt een Zwitserse uitvinding, de Swiss Eco Tap, het mogelijk om maar liefst 90% drinkwater te besparen bij het handen wassen.
Stand Urinal Sink Waterschap

Slim urinoir bespaart 3 liter drinkwater

11 juni 2019

Handen wassen boven het urinoir? Je bedenkt het niet, maar de uitvinder van de Stand Urinal-sink wel. En eigenlijk is het heel logisch, want daarmee bespaar je flink op drinkwater. Het water waarmee je je handen wast, wordt gebruikt om de urine weg te spoelen. Dat is dus duurzaam én kostenbesparend.  
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.