• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
67159257_l

De klimaatbestendige stad

12 juni 2019

Klimaatbestendige of klimaatadaptieve steden vormen een steeds belangrijker thema, voornamelijk ingegeven door overlast van regenwater. Maar er is veel meer aan de hand in onze steden, waar een groeiend deel van de bevolking woont en werkt.
Overlast Hengelo

Klimaat dwingt tot wateraanpak

12 juni 2019

Er moet veel meer geld worden gestoken in de aanpak van wateroverlast. De anderhalf miljard die in de afgelopen tien jaar is geïnvesteerd in maatregelen, is bij lange na niet voldoende. Volgens de waterschappen is misschien wel het dubbele nodig:
Regenwateroverlast

Stedelijk waterbeheer

12 juni 2019

Stedelijk waterbeheer vormt voor gemeenten een steeds grotere uitdaging. Het is noodzakelijk om steden klimaatbestendig te maken. Klimaatverandering zorgt immers voor steeds meer overlast van regenwater. Dat is lastig voor mens en dier en zorgt voor veel materiële schade.
permapack 35

Advies regenwater infiltratie

12 juni 2019

Wilt u advies over infiltratie van regenwater? Dat geven we u graag. We rekenen voor u door welke capaciteit u nodig heeft en hoeveel infiltratiekratten. En we geven u advies welke producten u het beste kunt gebruiken en hoe u het systeem moet aanleggen.
Zelfvoorzienende woning met regenwater

Drinkwater uit regenwater bij Sustainer Home

12 juni 2019

Bij de Sustainer Home wordt drinkwater van regenwater gemaakt. Afgelopen weekend is de eerste Sustainer Home Modular opgeleverd: een woning die minder dan 10% CO2 uitstoot dan een reguliere woning. Zonder aan luxe in te leveren.
Regenwateroverlast

Regenwater in de klimaatbestendige stad

12 juni 2019

Het is inmiddels wel duidelijk dat al dat regenwater niet met (nog grotere) riolen af te voeren is. Er moet gezocht worden naar lokale oplossingen. En eigenlijk is dat ook logisch, je moet regenwater gewoon laten waar het valt.
Infiltratie regenwater

Subsidie afkoppelen regenwater

12 juni 2019

Subsidie voor het afkoppelen van regenwater wordt door steeds meer gemeenten en waterschappen verstrekt. Om steden klimaatbestendig te maken is het noodzakelijk om het regenwater te laten waar het valt en niet af te voeren door riolen. 
20150505_132601_resized

Wat kan ik doen tegen wateroverlast?

12 juni 2019

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met heftige regenbuien. Dat leidt snel tot overlast, omdat het water op straat of in uw tuin blijft staan. U kunt daar gemakkelijk wat aan doen:
Regenwatertank van 20.000 liter

Ik zoek een regenwatertank

12 juni 2019

We worden ons steeds bewuster van regenwater. Door het veranderende klimaat krijgen we te maken met een grilliger regenpatroon. Gemeenten verplichten hun burgers en bedrijven steeds vaker om het regenwater op eigen terrein te houden. En wat doe je dan? Dan zoek je een regenwatertank.