• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
Natuurinclusief bouwen

Meest natuurinclusieve leefomgeving verrijst in Amsterdam

12 september 2022

De gemeente Amsterdam heeft het concept GROEI van VORM geselecteerd als winnend plan voor Weespertrekvaart kavel 2 en 3 in Overamstel. GROEI wordt een van de meest natuurinclusieve plannen van Nederland. Voor de bewatering van de groenvoorziening worden regenwater en grijswater hergebruikt.
Rainwater on roof

Waterbewust bouwen: wijziging Bouwbesluit en Drinkwaterbesluit

25 augustus 2022

Steeds vaker komen in Nederland perioden voor van droogte en verminderde beschikbaarheid van water als bron voor drinkwater. Drinkwater is essentieel voor de Nederlandse volksgezondheid, welzijn en welvaart.  Lees verder.
Vacature Accountmanager binnendienst

Vacature Accountmanager binnendienst

25 augustus 2022

Wil je graag in een leuk, succesvol, snelgroeiend bedrijf werken en ook nog eens bijdragen aan een duurzamere wereld? Kom dan bij ons werken als Accountmanager binnendienst.  Bekijk onze vacature.
Film

Mijn Waterfabriek in het nieuws

11 augustus 2022

In deze gortdroge zomer is er veel aandacht voor waterproblematiek en daarom komt Mijn Waterfabriek volop in beeld. Bekijk hier alle uitzendingen en nieuwsitems.
Rainwater on roof

Subsidie voor afkoppelen, infiltreren en gebruiken van regenwater

04 juli 2022

Om steden klimaatbestendig te maken is het noodzakelijk om het regenwater te laten waar het valt en niet af te voeren door riolen. Met een subsidie stimuleren gemeenten en waterschappen hun burgers om te investeren in een infiltratiesysteem of een systeem om regenwater te gebruiken. Om het u makkelijk te maken hebben we alle subsidieregelingen in kaart gebracht. Lees er alles over in dit artikel.  
Woontoren met waterhub

Waterhub zorgt voor voldoende water in de klimaatadaptieve stad

12 mei 2022

Ieder gebouw moeten we gaan voorzien van een Waterhub, zodat er gedurende het hele jaar water beschikbaar is voor alle toiletten, wasmachines en al het groen op en rond het gebouw. Die Waterhub kan met regenwater worden gevuld, maar bij appartementen en woontorens ook met gerecycled grijs water. Zo is er nog meer water beschikbaar en kan een gebouw zelfs waterpositief worden en water leveren aan de groenvoorziening in de omgeving.  
Dichte kraan

Vewin: 900.000 nieuwe woningen, drinkwater is niet vanzelfsprekend

16 maart 2022

Drinkwater uit de kraan lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De beschikbaarheid en kwaliteit van de bronnen – grond- en oppervlaktewater – staan onder toenemende druk. Het watersysteem loopt tegen zijn grenzen aan door droogte, verzilting en een toenemende watervraag door een groeiende economie en bevolking. Het realiseren van deze grote woningbouwopgave vraagt dat de beschikbaarheid van tijdig voldoende drinkwater van goede kwaliteit wordt gegarandeerd. Op dit moment is geenszins verzekerd dat de drinkwaterbedrijven in deze behoefte kunnen voorzien. Lees verder.  
Film

Nieuw: video's over regenwatersystemen en grijs watersystemen

14 maart 2022

Nieuw op onze website zijn video's over regenwatersystemen en grijswatersystemen. Naast veelgestelde vragen vindt u bij de Kennisbank nu veel beeldmateriaal over de achtergronden, samenstelling en technieken van systemen voor het gebruik van regenwater en het hergebruik van grijs water. Heel praktisch en heel informatief. Beelden zeggen nou eenmaal meer dan 1000 woorden. Bekijk al onze video's snel achter deze link.  
Regenwatertank met aangestort beton

Regenwater gebruiken voor een warmtepomp

07 maart 2022

Met de bekende lucht/water warmtepomp kan een huis met buitenlucht worden verwarmd. Minder bekend is de grondgebonden warmtepomp, ook wel de water/water warmtepomp genoemd. Deze zie je vooral bij nieuwbouw. Het rendement daarvan is hoger, maar omdat hiervoor diep gegraven moet worden is dit vaak voor de bestaande bouw geen optie. Maar wat als je hiervoor opgevangen regenwater als bronenergie gebruikt? Dat kan prima en is eigenlijk heel eenvoudig.