• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
Klimaatsignaal'21

Klimaatsignaal’21: hoe staat het ervoor met het klimaat in Nederland?

26 oktober 2021

Het KNMI rapporteert hoe het klimaat in Nederland steeds sneller verandert. De nieuwste inzichten over het veranderende Nederlandse klimaat zijn vandaag gepubliceerd in het KNMI Klimaatsignaal’21. Het is gebaseerd op het laatste IPCC-rapport - dat in augustus 2021 is verschenen - en eigen onderzoek van het KNMI. Een stijgende zeespiegel, een toename van droge lentes en zomers en meer extreme zomerse buien vormen de klimaatrisico’s voor Nederland. Met dit rapport wordt de urgentie van de zich snel voltrekkende klimaatverandering duidelijk.
Rainwater on roof

Online training regenwatersystemen - 6 oktober

01 september 2021

Door klimaatverandering wordt het noodzakelijk om duurzamer met regenwater om te gaan. Als bouwprofessional wordt u gevraagd om met oplossingen te komen. We helpen u daar graag bij en organiseren een online training over regenwatersystemen. Klik op deze link voor aanmelding: https://bit.ly/3jyB4zN  
Tuin sproeien

Regenwaterberging: van last tot lust

21 juli 2021

U zult verplicht gaan worden om een regenwaterbuffer op eigen terrein te realiseren zodat het regenwater snel ondergronds kan worden opgeslagen en bovengronds niet tot overlast leidt. Dat brengt kosten met zich mee, maar u zult er niet aan ontkomen. Iedereen zal z'n steentje moeten bijdragen aan klimaatadaptatie. Maar is dat alleen maar lastig? Nou volgens ons niet. Want als u regenwater toch moet opslaan kunt u het net zo goed gebruiken. Voor uw tuin bijvoorbeeld als het weer eens lang droog is (want dat gebeurt ook steeds vaker). Of u spoelt er de toiletten mee door. Of wast de kleding met dat zachte en gratis regenwater. Wilt u helemaal 'all the way' dan kunt u zelfs met regenwater lekker douchen, dat is een genot op zich: goed voor huid en haar én geen kalkaanslag op de tegels.
Trias Aqua

Komt BWANG na BENG?

10 mei 2021

In Nederland leggen we vanaf 1 januari 2021 de energieprestatie voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen vast. BENG maakt onderdeel uit van de energietransitie. Maar de watertransitie komt ook op gang, de Nederlandse waterbedrijven, waterschappen en overheid trekken daarin inmiddels gezamenlijk op. Daarom introduceren we alvast BWANG voor Bijna WAterNeutrale Gebouwen. Dat is wel zo makkelijk.  
Regenwatersysteem en grijs watersysteem

Regenwater en grijswater hergebruiken

10 mei 2021

Er komen bij ons veel vragen binnen over zowel het hergebruik van regenwater als grijswater. We leggen in dit artikel uit wat de mogelijkheden daarmee zijn.
Kunststof regenwatertank

Wat voor regenwateropvangsystemen bestaan er?

16 februari 2021

Als u regenwater wilt gebruiken, dan is dat soms een hele zoektocht. Want hoe moet je regenwater opvangen? Wat kun je er allemaal mee doen? Welke aanpassingen zijn er nodig in uw woning? Welke regenwaterput heeft u nodig? Wat voor regenwaterfilter en wat voor regenwaterpomp? En natuurlijk wat kost een regenwatersysteem?
Tasting rainwater jenever

Eerste regenwater jenever wereldwijd geproduceerd

07 november 2020

Eind oktober werd de eerste jenever van regenwater gemaakt bij Hooghoudt Distilleerderij in Groningen. Dat was het fraaie resultaat van acht maanden voorbereiding in het kader van het VIDA project (www.vidaproject.eu). De productie van jenever met regenwater is heel bijzonder, omdat dit tot op heden uitsluitend met drinkwater wordt uitgevoerd. Met het gebruik van de Drop2Drink unit toont D2D Water Solutions echter aan dat regenwater ook een uitstekende bron kan zijn voor drankproductie.
Soup of rainwater

Eerste voedselproductie met gezuiverd regenwater

07 november 2020

Na maanden van voorbereiding werd medio oktober bij Uytewaal Catering de eerste soep van gezuiverd regenwater geproduceerd en deze smaakte uitstekend. De productie van voedsel met regenwater is heel bijzonder, omdat dit tot op heden uitsluitend met drinkwater wordt uitgevoerd. Als onderdeel van het VIDA project (www.vidaproject.eu) toont D2D Water Solutions echter aan dat regenwater ook een uitstekende bron kan zijn voor de productie van voedsel.
Online training

Online trainingen regenwatersystemen groot succes

03 september 2020

De tijden zijn anders, maar dat brengt ook weer nieuwe ideeën met zich mee. In plaats van een training met fysieke aanwezigheid op de Wavin Academy organiseerde Mijn Waterfabriek online trainingen over regenwatersystemen. Het was de bedoeling om dat in één keer te doen, maar de belangstelling was met 90 deelnemers zo groot dat de trainingen verspreid waren over drie data.  Hoewel de setting heel anders is, waren de trainingen een groot succes. De deelnemers waren zeer enthousiast. We hebben daarom besloten om online trainingen te blijven geven, naast de fysieke bijeenkomsten die we in de nabije toekomst hopelijk ook weer kunnen houden.