• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
Regenwatertank Lefier Stadskanaal

Gemeenten verplichten inwoners om hemelwater zelf op te vangen

14 juni 2019

Steeds meer gemeenten verplichten hun inwoners om het hemelwater zelf op te vangen, ingegeven door klimaatverandering. Burgers en bedrijven moeten investeren in een oplossing op eigen terrein: hemelwater infiltreren of opvangen en gebruiken.
Stand_Urinal_Sink_Klein_Vaarwater

Duizenden liters water besparen

14 juni 2019

Met eenvoudige middelen kun je duizenden liters water besparen. Vakantiepark Klein Vaarwater deed dat. In haar prachtig mooie nieuwe hoofdgebouw zijn de toiletruimtes uitgerust met twee slimme producten. De wastafels zijn voorzien van Swiss Eco Tap kranen en de mannen kunnen afwateren in een Stand Urinal Sink
Regenwater

Hoe kan ik regenwater opvangen?

14 juni 2019

Gemeenten verplichten hun burgers steeds vaker om regenwater zelf op te vangen. Door klimaatverandering valt er steeds vaker en steeds meer regen en de gemeentelijke riolering kan dat allemaal niet meer verwerken.
Grastegels

Watervriendelijke tuin met waterdoorlatende verharding

14 juni 2019

Dit is het ultieme voorbeeld van het maken van een watervriendelijke tuin. De bestaande verharding is vervangen door 132m² waterdoorlatende grastegels. Deze zijn gewoon berijdbaar door verkeer, maar laten het regenwater makkelijk passeren.
Geld besparen

Subsidie afkoppelen regenwater - hemelwater

14 juni 2019

Steeds meer gemeenten en waterschappen verstrekken subsidie voor het afkoppelen van regenwater (hemelwater). Om steden klimaatbestendig te maken is het noodzakelijk om het regenwater te laten waar het valt en niet af te voeren door riolen. Met een...
Stand Urinal Sink Waterschap

Watervrij urinoir

14 juni 2019

Nieuw in het assortiment van Mijn Waterfabriek is een volledig watervrij urinoir!
Aqualoop

Toekomst watereconomie is circulair

14 juni 2019

“Over de stedelijke waterketen valt niet te onderhandelen. Bij water gaat het om kwaliteit en veiligheid voor burgers en het milieu, om bedrijfszekerheid, gebruiksgemak en niet in de laatste plaats om deskundigheid.” Dat zegt KWR-directeur Wim van Vierssen tijdens zijn lezing op de vijftigste Essener Tagung in Duitsland.
tuin sproeien met regenwater

De regenwaterladder - zoals de natuur het ons voordoet

14 juni 2019

Klimaatadaptatie staat hoog op de agenda. Overlast door regenwater wordt als een toenemend probleem gezien, vooral binnenstedelijk. Dat er overlast ontstaat is niet zo vreemd, we gaan namelijk op een heel onnatuurlijke wijze met regenwater om.
Regenwater van dak

Hoe regenwater hergebruiken

14 juni 2019

Hoe kan ik regenwater hergebruiken? We geven u graag advies over deze vraag die door ons steeds vaker wordt gesteld. In Nederland zijn we er niet aan gewend, maar in de meeste landen is het heel gewoon om regenwater te gebruiken. Regenwater is zacht, schoon en gratis. Het gebruik daarvan is eigenlijk heel eenvoudig, u kunt...